Over ons

Dagbesteding Bijzonder

Al meer dan 20 jaar werkt Muriëlle met mensen met een beperking, jong en oud. Voorheen werkte zij met veel plezier op verschillende woongroepen, maar ook bij cliënten thuis liet zij haar vrolijke gezicht zien.

Toen ging het kriebelen. Ze wilde graag voor zichzelf beginnen en wist ook al hoe haar ideale dagbestedingslocatie er uit zou zien. Namelijk huiselijk, veilig en in de buurt van de mensen zelf. Ze trok de stoute schoenen aan en nam contact op met Woonservice Meander. Goed nieuws, want Meander en de gemeente ging akkoord. Inmiddels is Dagbesteding Bijzonder vanaf 2016 operationeel. Samen met de huisarts, fysiotherapeut en thuiszorgorganisatie Thebe zitten we onder één dak. Dat is ideaal voor onze cliënten en hun mantelzorgers.

Wat doen wij zoal? Dat is enorm veel! Denk aan schilderen,
tekenen, handwerken, koken, huishoudelijke taken, computeren, gezelschapspellen, lezen, wandelen.

Elke dag staat bewegen op ons programma. Het lichaam en de hersenen worden geprikkeld met beweegactiviteiten gericht op ouderen en mensen met een beperking. Beweegoefeningen staand of zittend aan tafel, in de ruimte of buiten in de beleef/beweegtuin. Buiten de muren van de dagbesteding zijn er dagjes uit, (eet)projecten, samenwerking met een school, peuterspeelzaal en klusjes voor lokale bedrijven of buurtbewoners. Wil je zelf eens komen kijken hoe een dag er uit ziet? Kom dan eens langs!

Bron afbeeldingen